Počet stránek ve webu: 43.121


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.448.291

Insolvence uspokojená prodejem bytu a možnost prodeje druhého bytu

Odesláno: 
Otevřeno 985 x
6 odpovědí
 
Dobrý den,
jsem v insolvenci 1 byt byl zajištěna pohledávka byl prodán, ale mam ještě jeden byt na který mám dispoziční právo můžu tento byt prodat?
Děkuji
 
Zdravím Vás, pokud Vám bylo schváleno oddlužení plněním splátkového kalendáře a na bytě neváznou žádná zástavní práva (zajištění věřitelé) tak máte k majetku (bytu) dispoziční právo, tedy jej můžete prodat. Jen to prosim oznamte i insolvenčnímu správci.
Pokud je však Vaše oddlužení řešeno zpeněžením majetkové podstaty, v tomto případě tedy sami byt prodat nemůžete, ale musíte tak činit jen v souočinnosti s insolvenčním správcem. Jelikož neuvádíte způsob oddlužení, uvádím tedy obě možnosti. Pokud byste byly v konkursu, tak Váš byt musí prodat pouze insolvenční správce.
 
dekuji
 
Zdravím Vás, nemáte zač, Kdybyste cokoli potřeboval, můžete se na nás obrátit.
 
Dobrý den ještě jeden dotaz, ano mam schváleno oddlužení plněním splat. kalendáře a na katastrálnim uřade je u bytu uvedeno jen rozhodnuti o upadku § 136 odst. 1. Když byt prodám muže mě ins. správce sebrat peníze. Dekuji
 
Zdravím Vás, jeliko je oddlužení formou plnění splátkového kalendáře, tak k bytu máte dispoziční právo a můžete jej prodat, ale o prodeji informuje insolvenčního správce. Peníze z prodeje bytu budou jen a jen Vaše, neboť Vaše oddlužení se hradí srážkami z příjmů uvedených ve splátkovém kalendáři.
 
Zs málo, kdybyste cokoli potřebovali, můžete se na nás obrátit.