Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.521.873

Vymáhání promlčeného dluhu firmou Logic call

Odesláno: 
Otevřeno 1407 x
1 odpověď
 
Dobrý den, v roce 2004-2005 přesně si nepamatuji jsem si půjčil peníze od firmy Provident.
Zhruba 12/2016 mne kontaktovala firma Logic call, jakože vymáhá tento dluh a abych v rámci nahraného hovoru do telefonu sdělil že uznávám svůj dluh. Což jsem neudělal jsem totiž přesvědčen že dluh je promlčený a firma Provident by si ho měla odepsat a nikoliv pře- prodat.
Také mne zarazilo že vymáhací společnost nemá žádné údaje o mém trvalém bydlišti atp. neboť se telefonicky snažila toto zjistit ode mě.
Nepřišla mi žádná písemnost a vše řeší na základě telefonických hovorů.
Otázka tedy zní, jestli mám dluh uhradit a nebo nikoliv.
Děkuji.
 
Zdravím Vás, pokud máte za to, že dluh je promlčený, mám az to, že tato domněnka je správná. Jen by mě zajímalo, zda jste v průběhu této doby např, nezměnil bydliště. Pokud ano, a věřiteli Providentu jste to nenahlásil učiňte tak. Pokud by byl tento dluh soudně vymáhán, stačí vznést námitku promlčení. Jen dodávám, že promlčení každé jednotlivé splátky nastává 3 roky po splatnosti každé konkrétní splátky. Pokud by byl zesplatněn celý závazek, tak je promlčen za 3 roky po splatnosti v oznámení o jeho zesplatnění. Jelikož jsem neviděla ani smlouvu s Provident Financial, s. r. o. ani další listiny, tak úsudek ohledně promlčení si budete muset udělat sám. ale mám za to, že alespoň část závazku promlčena nejspíš bude.