Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.521.005

osobní učet v bance

Odesláno: 
Otevřeno 660 x
3 odpovědi
 
Dobrý den
exřítelkyně je v exekuci, má obestavený učty. Z důvodu toho, že jí zaměstnavatel posílá výplatu pouze na učet, zřídil jsem jí můj osobní učet v bance, aby vůbec nějakou výplatu měla kam dostat. Chci se zeptat, jestli mi hrozí nějaké nebezpečí, popř. pokud mě její exekuce nějak spojuje přes můj účet? Dále jsme převedli její leasingovou smlouvu auta na mě a splátky chodí z tohoto učtu. Auto si ale platí ze své výplaty z tohoto učtu a ona ho používá. Hrozí z toho nějaký další postih nebo nebezpečí??

Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, pokud nikdo nepříjde na to, že si Vaše expřítelkyně zasílá výplatu na Váš účet žádné nebezpečí by Vám nehrozilo, ale pokud by se to exekutor dozvěděl, mohl by tzv, zablokovat i tento účet a Vám by mohlo hrozit i trestní stíhání za trestný čin zkrácení věřitele, to že byste od tohoto jednání by Vám nepomohlo, ale byla by to polehčující okolnost. Mám za to, že vhodnější řešení by bylo, aby se Vaše bývalá přítelkyně se svým zaměstnavatelem dohodla na výplatě mzdy v hotovosti nebo formou poštovní poukázky.
K autu na leasing uvádím, že toto vozidlo není vlastnictvím dlužníka, ale leasingové společnosti, tudíž by nemělo být ani exekučně zabaveno, výjimky samozřejmě existují. Je tedy jen na Vás jak řešíte splátky leasingu, neboť nezabavitelná část ze mzdy je přítelkyně a je jen na ní, jak s těmito penězi naloží. Osobně se domnívám, že Vaše jednání ohledně vozidla je obcházením zákona.
 
Děkuji za odpověď
 
Zdravím Vás, není za co, Kdybyste cokoli potřeboval, můžete se na nás obrátit.