Počet stránek ve webu: 43.147


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.510.025

Exekuce pro 10 let starý dluh - splátkový kalendář domluvený po telefonu

Odesláno: 
Otevřeno 1287 x
1 odpověď
 
Dobrý den, 05/2016 mi přišlo několik exekučních příkazů, vydaných na základě soudních příkazů z 02/2006. V roce 2008 jsem měla exekuci na plat, po jejím skončení jsem zjišťovala jestli je vše uhrazeno. Na exekutorském úřadě bylo vše v pořádku, na soudu údajně také.
2012 jsme si s manželem pořídili dům na hypotéku, kterou mi banka bez problémů schválila, nikde tedy žádný závazek zřejmě nebyl. Proto mne velmi nemile překvapila série příkazů, která se z ničeho nic objevila. Na exekuční úřad jsem volala jak mám postupovat, zaplatit chtějí do 14-ti dnů (což je pro mne nereálné). S paní na úřadě jsem si tedy dohodla splátkový kalendář, ale dle mých dalších zjištění to takto po telefonu nelze.
Bohužel se nemohu na úřad dostavit osobně, je v místě mého předešlého bydliště a pro mne momentálně mimo dosah.
Dále jsem byla ujištěna, že jde o jednu exekuci, i když na každém příkaze je jiné jednací číslo za lomítkem. Také mi začala chodit spousta nabídek na různé půjčky, a mě by zajímalo, jak se dozvěděli o mé exekuci? Popřípadě jak je možné že exekuční úřad postupuje dál mé soukromé údaje? Děkuji za vyjádření, za jakoukoliv radu budu vděčná, jsem na mateřské dovolené a nerada bych s dětmi skončila pod mostem. Přeji hezký den.
 
Zdravím Vás, zde by bylo nutné nejdříve nahlédnout do spisu u exekučního soudu, abyste věděla o co jde. Nicméně, pokud jsou Vaše informace pravdivé, podala bych návrh na zastavení exekuce dle ust. § 55 exekučního řádu (zákon 120/2001 Sb.) ve spojení s ust. § 268 odst. 1 písm. h) občanského soudního řádu, (zákon 99/1963 Sb.), kde bych uvedla, že právo exekučně vymáhat tuto pohledávku je již promlčeno, neboť exekuční titul byl vydán v únoru 2006 a buď v únoru nebo v březnu 2006 nabyl právní moci. Jelikož je promlčecí doba stanovena jako 10 let od právní moci exekučního titulu k promlčení práva vymáhat exekučně tuto pohledávku došlo následující den po nabytí právní moci exekučního titulu. Z výše uvedeného důvodu tedy vznášíte námitku promlčení a máte za to, že tato exekuce by měla být z důvodu promlčení zastavena.