Počet stránek ve webu: 43.155


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.520.923

Exekuce - zabavení výplaty zaslané na cizí účet

Odesláno: 
Otevřeno 1520 x
3 odpovědi
 
Dobrý den, paní magistro,
zřídil jsem si účet u Fio banky, ale nestihl jsem si účet zaktivovat a dostavit se na pobočku k podpisu smluv.
Z tohoto důvodu jsem využil možnosti a požádal jsem svou známou, se kterou nejsem v žádném příbuzenském poměru, zda bych si k ní mohl výplatu zaslat. Bohužel, druhý den ji byl exekutorem zablokován účet. Mám písemné, originál potvrzení od svého zaměstnavatele (číslo účtu zaměstnavatele, ze kterého byla má výplata odeslána, na který - zablokovaný) mám šanci, případně jakou, že se k penězům dostanu?
Majitelka zablokovaného účtu hotovost nemá, i vlivem blokace účtu, já s ní nemám nic společného a pokud nedostanu své peníze zpět, nemám jak platit své platby, atd.
Velice Vám děkuji
 
Zdravím Vás, tuto věc budete muset řešit přímo s exekutorem, který účet Vaší známé zablokoval. Nikdo jiný Vám bohužel nepomůže. Tuto věc bude lepší řešit písemnou formou, a to žádostí o zaslání částky rovnající se Vaší mzdě z účtu povinného, neboť se nejedná o peníze povinné, ale třetí osoby odlišné od povinné. Tuto skutečnost bude nutné i doložit listinami jakožto důkazy. Jako důkaz poslouží kopie příkazu k zasílání mzdy a potvrzení zaměstnavatele o tom, na jaký účet byla mzda odeslána. Mám za to, že by Vám exekutor v tomto případě vyhovět měl. Na další měsíc se v práci zkuste dohodnout na výplatě mzdy v hotovosti nebo i formou zálohy, abyste měl z čeho žít.
 
Velice Vám děkuji za odpověď. Veškaerá svá tvrzení jsem schopen doložit, zkoušel jsem volat i na příslušný exekutorský úřad, avšak velmi netaktně a hrubě se mnou jednali s tím, že nejsem povinný a že peníze mi má vrátit povinná, či se mám obrátit na banku. V bance mi řekli, že se mám obrátit na exekutorský úřad. Svůj účet mám již aktivován a je k dispozici pro zasílání mzdy.
 
Zdravím Vás, v tomto případě tedy bude vhodné, pokud exekutora o vrácení Vašich peněz požádá povinná, tedy přímo Vaše známá a Vy k její žádosti připojíte důkazy, o tom, že se skutečně jednalo o Vaši mzdu, a to včetně kopie Vaší výplatní pásky. Mám za to, že exekutor by Vám tyto peníze skutečně vrátit měl.