Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.546.991

Exekuční vydražení nemovitosti - co se stane s přebytkem peněz co zůstanou?

Odesláno: 
Otevřeno 1704 x
1 odpověď
 
01/2016 mi byl kvůli exekuci na 39.000 Kč vydražen rodinný dům za 580.000 Kč. Exekucí mám víc a chtěla bych vědět jestli si mám vyžádat nějaké potvrzení exekutora. Zda zbylá částka bude rozdělena na další exekuce automaticky nebo je-li možné, že by mi poslal zbytek na učet, který je také zastavěn?
děkuji
 
Zdravím Vás, soudní exekutor by měl po dražbě vydat rozvrhové usnesení, ve kterém výtěžek zpeněžení nemovitosti rozdělí poměrně na svoji exekuci a poté i na úhradu ostatních exekucí, pokud ostatní exekutoři a věřitelé podali přihlášku pohledávky u exekutora, který nemovitost vydražil.
Eventuální přebytek (rozdíl mezi částkou která půjde věřitelům a výtěžkem z dražby) by měl být určen povinnému tedy Vám. Pokud by zde přebytek byl, měla by být exekuce zastavena, a to z důvodu její úhrady. Je skutečně možné, že by Vám exekutor tyto peníze skutečně poslal na účet, proto bych jej kontaktovala, abych zjistila, zda Vám bude nějaká částka - přebytek (hyperocha) poukázána, a pokud ano, tak se zkuste dohodnout na způsobu výplaty přebytku (hyperochy).