Počet stránek ve webu: 43.166


V této části poradny jsou přijímány dotazy týkající se výkonu/průběhu exekuce a insolvence
.

Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv exekuční poradny: 8.547.312

platnost konkurenční doložky v dohodě o provedení práce DPP (Zákoník práce § 310)

Odesláno: 
Otevřeno 2123 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
rád bych se poradil, zda-li je níže přepsaná část dohody o provedení práce platná. Jako lajk jsem se dočetl, že se jedná o tzv. konkurenční doložku. V zákoníku práce § 310 je uvedeno, že konkurenční doložka lze sjednat nejdéle na 1 rok a zaměstnavatel poskytne přiměřené peněžité vyrovnání, nejméně však ve výši jedné poloviny průměrného měsíčního výdělku, za každý měsíc plnění závazku. První zmíněna část je v rozporu se zákoníkem práce, druhá část zcela chybí.
Mezi stranami se pro případ ukončení smlouvy specifikované c čl. 1.1 této dohody sjednává zákaz konkurence povinného v oblasti projektování a výstavby rodinných domů. Strany se dále dohodly, že zákaz konkurence tj. zákaz vytváření vlastních podniků či osobních účastí na nich (včetně pracovního poměru u konkurenční firmy, tichého společenství a obchodní spolupráce (v oblasti shora uvedení počíná běžet dnem podpisu této smlouvy a trvá po dobu 2 let od skončení smluvního vztahu specifikovaného v čl. 1.1 této dohody. Za porušení tohoto ujednání se sjednává smluvní pokuta ve výši 500.000 Kč (slovy: pětsettisíckorunčeských, která je splatná do 30ti dnů ode dne doručení vyúčtování smluvní pokuty. V pochybnostech se má za to, že vyúčtování bylo doručeno do 20ti dnů ode dne prokazatelného předání vyúčtování k poštovní přepravě.
Předem děkuji za odpověď.
S pozdravem
TK
 
Váš dotaz se netýká výkonu exekuce. Dotaz prosím uložte do formuláře na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/dotaz/. Dotazy přijímáme každý lichý týden v pondělí po 10. hodině.
Máte také možnost zeptat se právničky v online chatu. Ten je k dispozici každý sudý týden v sobotu mezi 9-11. hodinou na stránce http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/chat.html.

Zdravím Vás, Váš dotaz se netýká exekuce ani dluhů, ale pracovního práva. S tímto dotazem se obraťte na kolegyni, která má v poradně na starosti dotazy z pracovního práva. Mojí oblastí zde v poradně jsou pouze exekuce.