Počet stránek ve webu: 43.166

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Návrh na osvobození od nezaplacených závazků: hledám kdo by mi napsal vzor tohoto návrhu. Moje insolvenční správkyně moc nekomunikuje, psala jsem jí kdy budu mít soud v prosinci 2015 po 5 letech insolvence a jen mi odepsala po týdnu, že musím dát tenhle návrh. Psala jsem jí asi 5x aby mi s tím poradila, že jsem to na internetu nenašla, jak se ten návrh píše.

Už mi neodpověděla. Nevím kam se obrátit. Jak tedy napsat návrh na osvobození od nezaplacených závazků? Děkuji, Lenka

ODPOVĚĎ:
Z návrhu by mělo být patrné, kterému soudu je určeno, kdo je činí, které věci se týká a co sleduje, a musí být podepsáno a datováno.
Jinými slovy je nutné uvést soud, který Vaše oddlužení řeší (insolvenční soud), identifikovat insolvenčního správce, Vás, uvést, že jste během oddlužení splnila veškeré povinnosti stanovené schváleným způsobem oddlužení a z tohoto důvodu žádáte o přiznání osvobození podle § 414 zákona č. 182/2006 Sb. Uveďte datum a návrh podepiště.
K návrhu bude zřejmě nutné připojit také dokumenty, keré jsou v držení insolvenční správkyně, tudíž samotné sepsání návrhu by Vaši situaci nevyřešilo.
Pokud je však Vaše insolvenční správkyně nečinná, obraťte se na insolvenční soud, který nad činností insolvenčních správců vykonává dohled a případně zjedná nápravu.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.