Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

Při žádosti o hypoteční úvěr jsem zjistil, že jsem byl společností Česká spořitelna zapsán do registrů dlužníků za mě nespecifikovanou částku 08/2013. Marně žádám Českou spořitelnu a specifikování problému, vždy dostávám od pracovnic u přepážky rozdílné informace.

Tuto částku jsem nebyl dlužen déle než 30 dnů a ihned po obdržení finančních prostředků jsem tuto pohledávku uhradil. Existuje nějaká možnost, jak se proti tomuto zápisu v registru "Solus" bránit. Nikdy jsem České spořitelně nedlužil a touto malicherností bych nerad na pět let přišel o možnost získání hypotečního úvěru. Hypotéka je momentálně mé jediné řešení bydlení a s tímto zápisem jsem takřka bez šance dosáhnout na 100 procentní financování hypotéky. Moc děkuji, Ivan

ODPOVĚĎ:
Obrany se jistě domáhat můžete. Informujte se u registru Solus, jakým způsobem lze docílit výmazu Vašeho jména. Pokud tak můžete učinit Vy doložením kopii zaplacením dluhu, učiňte tak, pokud tak může učinit jen věřitel, vyzvěte písemně Českou spořitelnu, a.s.. Pokud ani pak nedojde k odstranění Vašeho jména, musíte se žalobou na ochranu osobnosti obrátit na věcně a místně příslušný soud. Žalovat pak budete buď samotný Solus nebo Českou spořitelnu dle toho, kdo je oprávněn výmaz provést. Obdobně vizte zde:
http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/home/dotazy-exekuce/questions/485-je-mozny-vymaz-z-registru-solus-5-let-po-exekuci.html

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.