Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)
Obdržel jsem e-mail z Anglie, že jsem zdědil 12,5 milionu dolarů po jistém pánovi, který zemřel při havárii letadla. Daného pána neznám. Mám poslat tyto údaje: Jméno, věk, povolání, bydliště a číslo účtu. Rád bych věděl zda stačí pouze tyto údaje bez doložení Občanského průkazu a bez mého podpisu k vyřízení celé záležitosti. Je po mně požadován také právnický poplatek ve výši 3800 liber a dědickou daň ve výši 6250 liber, které mám zaplatit předem. Rád bych věděl, zda je právnicky možné odečíst veškeré popatky z celkového dědictvítak, abych nemusel předem nic platit.

Mám velké podezření, že se jedná o podvod. NatWest Helpful Banking mi poslala potvrzení, že jsem oprávněným dědicem včetně certifikátu a potvrzení od soudce Harry Tailor. Nevím jak si ověřit pravost dokumentů. Předem děkuji za odpověď. Evžen

ODPOVĚĎ:
Jde s velkou pravděpodobností o podvod. Můžete se ale obrátit na českou ambasádu ve Velké Británii, kde se můžete dozvědět na koho konkrétně se případně obrátit při ověřování pravosti údajů, které Vám byly emailem sděleny (např. soudcovská unie apod.).
Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.