Počet stránek ve webu: 43.155

1 1 1 1 1 Hodnocení 0.00 (0 hlasů)

05/2015 mi umřela teta, která bydlela v Shelter Island, stát New York, U. S. A. Neměla žádné blízké příbuzné (manžel před lety zemřel, děti žádné). V 06/2014 sepsala závěť s tím, že po její smrti budu dědit část zbylého majetku. V současné době se závěť se nachází na soudě okresu Suffolk, stát N. Y. , kde v 02/2016 ji zaregistroval hlavní tajemník.

V závěti je uvedená jako vykonavatelka paní Elizabeth Surozenski (bez dalších bližších údajů) a záležitost je v kompetenci notářky Mary-Faith Westervelt, které pověření končí v 08/2017. Do dnešního dne mě nikdo nekontaktoval v této záležitosti. Od známého jsem se dozvěděl, že v dané záležitosti mám postupovat podle anglosaského práva a českého práva. Protože nevím jak postupovat, tak se obracím na vaši právní poradnu. Děkuji, Jaromír.

ODPOVĚĎ:
Řešení Vaší situace nejlépe popisují webové stránky ministerstva zahraničních věcí:
http://www.mzv.cz/jnp/cz/cestujeme/jak_resit_situace_v_zahranici/dedictvi_v_cizine.html
Doporučila bych Vám obrátit se na buď na zastupitelský úřad USA v ČR nebo na advokáta zabývajícího se mezinárodním právem.

Nenašli jste odpověď na váš dotaz? Zeptejte se našich právníků za drobný poplatek 79 Kč. Odpověď obdržíte do 3 dnů. Poradit se s právníkem.