Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.067.367

Investice do domu rodičů přítelkyně, přítele - majetkové vyrovnání v případě rozchodu vztahu

Odesláno: 
Otevřeno 927 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
bydlíme s přítelkyní u jejich rodičů v rodinném domě neplatíme žádný nájem (žádný po nás nechtějí). Hodláme si opravit část domu kde budeme bydlet. Veškeré náklady spojené s opravou budou hrazeny mnou.
Můj dotaz tedy je jak mám postupovat kdyby v budoucnu došlo k rozchodu (doufám že k tomu nedojde ale chci být chráněn). Mít veškeré účtenky platit vše z mého účtu po případě nějaká smlouva abych měl při případném rozchodu nárok na vyrovnání?
Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,

v případě, že dům je ve vlastnictví rodičů a veškeré investice budete hradit vy, je nejvhodnější sepsat s rodiči přítelkyně smlovu o půjčce finanční částky, kterou hodláte do nemovitosti investovat. Takto si zajistite, že v případě rozchodu s přítelkyní získáte své investice zpět.
Můžete také s rodiči přítelkyně sepsat smlovu o podmínkách budoucí stavby a budoucí nájemní smlouvy. Tím si zajistite, že i po dokončení "stavby" budete moci v době bydlet. Do smlouvy si stanovíte přesné podmínky provedení stavebních úprav, rovněž povinnost majitelů domu rekontrukci strpět, a dále alespoň podstatné náležitosti budoucí nájemní smlouvy, kterou uzavřete po kolaudaci stavby.