Počet stránek ve webu: 43.121

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.054.447

Střídavá péče o dítě - nevhodné podmínky u otce dítěte

Odesláno: 
Otevřeno 828 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěli bychom info o možnosti napadnutí rozsudku o svěření dítěte do střídavé péče - 1 týd. u matky, 1 týden u otce.
Matka – partner 2 roky, funkční domácnost, matka vlastní byt 3+1 100 m od školy (1. třída), dítě svůj pokoj. Dovolená (v létě, v zimě). Učíme se každý den (cca 1 hodina). Dohlížíme na pravidelnou kvalitní stravu a hygienu. Sport (lyže, brusle, inline, kolo, bazén, procházky). Dítě vyzvedáváme z družiny 16. -17. hod.

Otec – prezentuje se, že se chce starat, ale není schopen se starat pořádně. Nemá žádný vztah, pronajatý byt 1+KK (asi 5km od školy), dítě nemá vlastní pokoj ani soukromí, vlast. postel, spí s otcem na gauči. Nemá stůl, kde by se mohlo učit.
Otec jezdí denně z práce v 18. -19. hod, dítě vyzvedává chůva v 17. hod a hlídá ho do příjezdu otce. S dítětem se učí (cca 10 minut) nevaří večeře. Dítě čeká na otce, který také moc nevaří, má třeba těstoviny s kečupem, párek s tatarkou nebo hranolky.
Otec jezdí někdy do práce i o víkendu, kdy má dítě, pak ho bere s sebou. Většinou nevaří ani o víkendu, chodí do restaurace. Má problém s dítětem se i učit, kontrolovat hygienu (hlavně zuby) a pravidelnost stravy. Když se to matka snaží alespoň tel. řešit, někdy jí položí tel. Nejezdí na dovču. Občas sportují (kolo, bazén).
Děkujeme.
 
Dobrý den,
pokud je možné se ještě proti rozsudku odvolat, lze podat odvolání. V případě, že odvolací lhůta již uplynula nebo odvolání již není možné a jde o „čerstvý“ rozsudek, doporučuji se obrátit na OSPOD, aby provedl šetření, zda péče o dítě ze strany otce není zanedbávána.