Počet stránek ve webu: 43.155

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.065.874

Střet zájmů u výběrového řízení - konkurz na nového ředitele školy

Odesláno: 
Otevřeno 997 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Zúčastnil jsem se konkurzního řízení na ředitele základní školy. Členem komise byl i člen Školské rady. Školská rada má 3 členy z řad rodičů, 3 členy z řad zřizovatele, 3 členy z řad pedagogů. U konkurzního řízení byl za rodiče člen Školské rady vybrán - určen (dvěma dalším členům to nebylo vůbec nabídnuto) jeden z rodičů, který je zároveň manželem jisté paní učitelky, která byla novou paní ředitelkou jmenována do funkce zástupce ředitele.
Jedná se střet zájmů?? A jak mohu toto napadnout, jako stížnost. ? Může být za těchto okolností konkurz anulován? Děkuji za odpověď.
 
Dobrý den,
vyhláška č. 54/2005 Sb. , o náležitostech konkursního řízení a konkursních komisích, která stanoví sestavování a složení konkursních komisí problematiku vyloučení některého z členu neupravuje. Vzhledem k tomu, že členy konkursní komise jmenuje zřizovatel, nebylo by možné příbuzenské vztahy k jednotlivým uchazečům pohlídat. Rozumím, že taková skutečnost může ovlivnit výsledky výběrového řízení. Byl-li Vám příbuzenský vztah mezi dalším uchazečem a členem komise znám, mohl jste námitku vznést přímo při konkursu nebo můžete se obrátit s žádostí na zřizovatele, aby prošetřil průběh konkursního řízení z Vámi uvedeného důvodu.