Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.068.087

Životní minimum 2 dospělí a 2 děti v insolvenci, oddlužení, osobním bankrotu - kolik Kč?

Odesláno: 
Otevřeno 745 x
3 odpovědi
 
Jaké je životní minimum na 2 dospělé a dvě děti do 6 let, když žádáme o insolvenci? Já i manžel máme dluhy a společně budeme žádat o insolvenci. Manžel pracuje a má příjem v růměru 15 000 Kč a já jsem na rodičovské 7 000 Kč.
Jak se to prosím počítá?

Děkuji za odpověď
 

Dobrý den,

pro zjištění, zda dosáhnete na oddlužení, existuje splátkový kalkulátor, který má pouze informativní charakter. Odkaz naleznete zde: http://insolvencni-zakon.justice.cz/kalkukator-splatek.html
Zde si můžete při vyplnění podstatných náležitostí zjisti, t kolik Vám z příjmu bude zůstávat a kolik půjde na úhradu dluhů v rámci insolvenčního řízení. Také kolik jste schopni uhradit za 5 let svým věřitelům a další informace související s oddlužením.
 
Děkuji moc, zarychlou odpověď : -) a budou se do toho počítat oba přijmy? (manželova výplata i má rodičovská? )
Oba máme dluhy a do insolvence půjdeme společně jako manželé se všemy našímy dlohy.
 
Rodičovský příspěvek se považuje za pravidelný příjem, ze kterého lze provádět srážky za účelem uspokojování věřitelů v rámci schváleného oddlužení plněním splátkového kalendáře. Často se stává, že rodičovská příspěvek nedosahuje výše, která by postačovala na provádění pravidelných srážek. V tomto případě je nutné požádat třetí osobu o finanční výpomoc, kdy na základě smlouvy darovací či smlouvy o důchodu Vám bude po dobu, co budete v insolvenci nebo alespoň po dobu než budete sama dosahovat vyšších příjmů, poskytovat určitý pravidelný finanční příspěvek.
Jako manželé budete podávat společný návrh na povolení oddlužení. Vzhledem k tomu, že jde o složitou záležitost, doporučuji obrátit se na někoho z řad advokátů specializujících se na insolvenční právo, kteří Vám pomohou se sepsáním a podáním návrhu. Jejich seznam naleznete na tomto odkazu http://www.advokatikomora.cz