Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.068.159

Výpověď smlouvy o dílo na rekonstrukci bytu, domu, nemovitosti - zhotovitel nekoná

Odesláno: 
Otevřeno 1345 x
1 odpověď
 
Dobrý den,
chtěl jsem se zeptat na to, jak ukončit smlouvu o dílo, podle které má zhotovitel provést kompletní rekonstrukci bytové jednotky? Ve smlouvě je uveden začátek prací 15.6.2016 a práce měly být ukončeny do 15.8.2016. Zhotoviteli byla postupně předána celá cena díla.
Zhotovitel se stále vymlouvá a slibuje, že v pracích bude pokračovat a do dnešního dne 21.3.2017 nepředal dílo. V bytě jsem byl pravidelně kontrolovat co je uděláno.
Ve smlouvě o dílo je napsána smluvní pokuta za opožděné předání díla 250 Kč za den. Jak mám postupovat dále, pokud chci ukončit smlouvu o dílo.
 
Dobrý den,
došlo-li ze strany zhotovitele k prodlení s předáním díla, vzniká Vám nárok odstoupit od smlouvy.
V současné chvíli Vám lze doporučit vyzvat písemně tzv. předžalobní výzvou zhotovitele a vytknout mu vadu díla spočívající v překročení sjednané lhůty pro provedení díla. Vyzvěte ho v dodatečné lhůtě např. 14 dnů od doručení písemnosti k provedení a předání díla. Zároveň ho upozorněte, že v případě, že v uvedené lhůtě nebude dílo provedeno a předáno, má se za to, že odstupujete od smlouvy a požadujete po něm vrátit, to co bylo plněno z Vaší strany s přihlédnutím k provedeným pracím.
V případě, že na uvedenou písemnost nebude zhotovitel nijak reagovat, nezbude Vám než se obrátit na někoho z řad advokátů, jejichž seznam naleznete zde http://www.advokatikomora.cz, který by Vám pomohl s dalším postupem v případě vymáhání nároku u soudu.