Počet stránek ve webu: 43.153

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.065.056

Asistent pedagoga - minimální doba pracovního poměru dle § 23 a) Zákona o pedagogických pracovnících

Odesláno: 
Otevřeno 1487 x
2 odpovědi
 
Dobrý den,
je v pořádku pracovní smlouva od 10.10.2016 do 30.6.2017, pracuji jako asistent pedagoga a jak mám postupovat? Dle zákona o pedagogických pracovnících, novelizace leden 2016, v paragrafu 23a se říká, že "doba trvání pracovního poměru na dobu určitou pedagogických pracovníků činí nejméně 12 měsíců."
Jak mám postupovat? děkuji
 
Dobrý den,
pokud se na Vás nevztahují případy uvedené v ust. § 23a odst. 4 zákona 563/2004 Sb. , tedy kdy byla doba trvání pracovního poměru na dobu určitou sjednána s pedagogickým pracovníkem
a) jako náhrada za dočasně nepřítomného pedagogického pracovníka na dobu překážek v práci na straně tohoto pracovníka
b) který nesplňuje předpoklady odborné kvalifikace podle ust. § 22 odst. 7,

tak postupujte podle ust. § 23a odst. 5 a oznamte to před uplynutím sjednané doby písemně zaměstnavateli, že trváte na tom, aby Vás dále zaměstnával. Tím platí, že se jedná o pracovní poměr na dobu neurčitou.
Písemnost zašlete doporučeně na adresu zaměstnavatele nebo předejte osobně a vyžádejte si na druhé vyhotovení podpis potvrzující převzetí písemnosti.
V oznámení uveďte, kdy vznikl Váš pracovní poměr, že byl uzavřen na dobu určitou, která je kratší než 12 měsíců, aniž by pro to byly nějaké zákonné důvody a z toho důvodu trváte na tom, aby Vás zaměstnavatel dále zaměstnával.
 
Děkuji za odpoveď