Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.067.990

Odstoupení z funkce předsedy bytového družstva, musí být hned zvolen nový předseda BD?

Odesláno: 
Otevřeno 2857 x
3 odpovědi
 
Dobrý den.
Chtěla bych se zeptat, jak postupovat. Když chci z vážných zdravotních důvodů odstoupit z funkce předsedy bytového družstva? Kontrolní komisi musím o svém odstoupení informovat 3 týdny předem.
Než bude svolána řádná členská schůze. Dle stanov bytového družstva BD máme, že odstoupení mohou schválit jen členové bytového družstva BD.
Jelikož mě do funkce navrhli. Jmenovali a odsouhlasili - kdysi.
Můj dotaz spočívá jestli na teto schůzi se musí odsouhlasit nový předseda BD. Nebo pokud se členové neshodnou na nikom. Jestli ve funkci musím setrvat. Nez se pro někoho rozhodnou. A tudíž budu muset svolat novou členskou schůzi. Nemam mnoho času - mam rozštěp krčního obratle (0.5mm od michy - hrozi mi ochrnutí). Do toho jsem ve 4 měsíci těhotenství a doktorka to vidi. ze od 6 měsíce budí muset nastoupit do nemocnice. Aby se předešlo komplikacím v mem stavu.

Předem děkuji za odpověď.
Ivana
 
Dobrý den,
ne, Vy odstupujete a v podstatě Vám může být jedno, jak se dál členové výboru dohodnou. statutární orgán je odpovědný za volbu nového předsedy, pokud tak neučiní, hrozí sankce ze strany rejstříkového soudu, ale s Vámi už to nemá nic společného.
 
Dobrý den.
Děkuji za vstřícnou odpověď. V OR jsem zapsána. jako statutární orgán. Nemam místopředsedu nikoho. Za družstvo rozhoduji samostatne. Mam jen členy kontrolní komise. Já jsem i pokladník.
Ivana
 
Dobrý den,
v tomto případě je nutné, aby byl na schůzi zvolen výbor, který ze svého středu následně volí předsedu. Svolejte schůzi, odstupte z funkce a hlasujte o novém výboru. Pokud se toho nebude chtít nikdo ujmout, vysvětlete členům, že hrozí nejen penežité sankce ze strany soudu, ale i nucená likvidace družstva.