Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.068.205

Snížení výživného, alimentů - krach podnikatele, OSVČ

Odesláno: 
Otevřeno 1210 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Dříve jsem podnikal a velmi se mi dařilo. Měl jsem dům, auta a slušný měsíční příjem. Po rozchodu s partnerkou jsem začal platit na dceru alimenty ve výši 7.000,- měsíčně, nejprve dobrovolně, pak jsme vše řešili u soudu a tam jsem bez protestu toto odsouhlasil. Našel si novou partnerku s níž mám také dceru. Bohužel nevydařenými investicemi a krachem podnikání jsem přišel o vše a můj počet exekucí je cca 10 a dlužné peníze jdou do milionů. Zůstal jsem doslova na ulici a na druhou dceru platím 4.000 Kč.
Bydlím na ubytovně, nemám nic, měsíčně PRAVIDELNĚ platím 11.000 Kč ALIMENTY.
Při soudním líčení kde se určovala výše alimentů nebylo bráno v potaz vůbec nic. Nejsem na úřadě práce ČR. Snažím se dělat nonstop.
K vydělaným penězům se díky exekucím vlastně ani nedostanu takže mimo práci chodím ještě na brigády abych vydělal na výživné. Obě partnerky mají pocit že si žiji v luxusu a bohatství a o tom přesvědčují soud.
2014-2017 žiji „z ruky do huby“ a na zimní boty jsem si musel půjčit od bratra, kde mi i jeho rodina vypomáhá s jídlem a oblečením.
Co mám ve své situaci dělat? Děkuji.
 
Dobrý den,
jediná možnost je podat k soudu návrh na snížení výživného o a snažit se prokázat, jaká je Vaše situace. Bohužel soud ale z principu nezohledňuje při stanovení výše výživného špatnou majetkovou situaci, pokud se neprokáže, že tato situace je zapříčiněna např. vaším špatným zdravotním stavem. Doporučuji navštívit advokáta či občanskou poradnu a zvolit takový postup, který by vedl alespoń k malému snížení výživného.