Počet stránek ve webu: 43.166

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.068.757

Pěstoun zabraňuje setkání dítěte s rodičem (matkou, otcem) - jak postupovat?

Odesláno: 
Otevřeno 764 x
2 odpovědi
 
Dobrý den
chtěla bych poradit. Můj nevlastní bratr má moji dceru v pěstounské péči už od roku 2015 a v roce 2016 dcera se mnou navázala kontakt přes Facebook a chtěla by přijet ke mne domu na návštěvu.
Když to strýci řekla tak ji to zakázal a sebral jí telefon, teď se nemáme jak spojit. Soudně mam napsáno, že "Matka má i nadále možnost podílet se na výchově své dcery během styku s ní".
Prosím o radu co můžu dělat v této situaci.
Děkuji.
 
Dobrý den,

pokud osoba, která má Vaši dceru v pěstounské péči, ji brání ve styku s Vámi, doporučuji nejprve kontaktovat Vašeho nevlastního bratra a zkusit se s ním domluvit na zprostředkování styku s Vaší dcerou (nejlépe písemně nebo formou SMS, abyste měla důkaz) a pokud Vám nebude chtít umožnit se s dcerou setkat, tak Vám nezbude nic jiného než se obrátit s žádostí o úpravu styku s dcerou na soud. Zároveň můžete kontaktovat příslušné pracovníky orgánu sociálně-právní ochrany (OSPOD), kteří Vám mohou pomoci setkání s dcerou zprostředkovat.
Vzor návrhu na úpravu styku naleznete zde: http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/vzory-zdarma.html nebo Vám s žádostí pomohou na OSPOD.


 
dobry den dekuji za odpoved.