Počet stránek ve webu: 43.121

Od 1.8.2023 je online chat s advokátem zrušen, dotaz prosím pošlete ZDE.


Vyberte  Přehled dotazů
Součet všech návštěv online chatu poradny: 3.054.595

Výpověď pracovní smlouvě automaticky prodloužené z doby určité na dobu neurčitou

Odesláno: 
Otevřeno 922 x
1 odpověď
 
Dobrý den.
Zaměstnavatel mi po dvou letech prodlužoval smlouvu na dobu určitou. Poslední smlouva na dobu určitou mi skončila k 31.8.2016. další mi už ze zákona dát nemohl. 1.9.2016 jsem nastoupila normálně na své pracoviště, tudíž mi automaticky naskočila smlouva na dobu neurčitou.
Jenže do dnes (17.12.2016) jsem její písemnou formu neviděla ani nepodepsala. Teď se mi naskytla mnohem lepší nabídka práce a chci dát výpověď ze strany zaměstnance s dvouměsíční výpovědní lhůtou, ale netuším jaké datum platnosti smlouvy mám ve výpovědi použít. Musím si nejdříve vyžádat onu smlouvu na dobu neurčitou a na jejím základě pak podat výpověď či postačí když budu specifikovat ze mi byla automaticky prodloužená po skončení doby určité?
Děkuji za odpověď
 
Dobrý den,
ve výpovědi bych uvedla, že podle pracovní smlouvy ze dne. pracujete u zaměstnavatele jako … . Pokud budete chtít, můžete specifikovat, že dle ust. § 65 odst. 2 zákona č. 262/2006 Sb. zákoník práce, byl Váš pracovní poměr změněn na dobu neurčitou, ale není to nutné.
Pokud Vám zaměstnavatel Váš pracovní poměr vždy prodloužil, tak uveďte datum první pracovní smlouvy, na základě které jste do zaměstnání nastoupila, neboť od tohoto dne vznikl Váš pracovně-právní vztah se zaměstnavatelem.

Vzor výpovědi zaměstnance z pracovního poměru naleznete zde: http://www.bezplatnapravniporadna.cz/online-zdarma/vzory-zdarma.html