Dobrý podvečer, dnes je středa 8.5.2024, svátek slaví Statní svátek, zítra Ctibor.

slide 1

 Vítejte na mých soukromých webových stránkách plných obrázků, fotografií, zajímavostí a informací.

Naše projekty

Jmenuji se Zbyněk Mlčoch, jsem neurolog. Zabývám se administrací webů o kouření cigaret (kurakovaplice.cz), alkoholismu (alkoholik.cz). Technicky a obsahově řídím od roku 2009 web největší bezplatné právní poradny online v ČR (www.bezplatnapravniporadna.cz), pečuji též o veřejnou poradnu pro všechno s názvem Moje starosti (www.MojeStarosti.cz). Dále mám na starosti rozcestník psychotestů (www.psychotesty-online.cz).
Další mé stránky jsou Příznaky, projevy nemocí (www.priznaky-projevy.cz), který byl spuštěn v únoru 2012 a aktualizován na novou verzi redakčního systému v září 2018. Předposlední web, který jsme spustili jsou stránky s radami a návody (www.RadyTady.cz) - duben 2013.
V roce 2015 jsme spustili na dlouho poslední nový web. Je o bylinkách a najdete ho na adrese www.bylinkyprovsechny.cz  (živé bylinky na prodej nabízíme na www.MojeZiveBylinky.cz ).  

Přehledný seznam všech mých projektů a domén je na www.zmwh.cz   

Proč tento web existuje?

Jeho cílem je, aby lidskou a srozumitelnou formou sloužil všem, kteří hledají konkrétní informace v různých chvilkách svého života - ať už těch příjemných nebo náročných

Nové články ve webu

Nejnovější přidané stránky zbynekmlcoch.cz jsou zveřejněny pod tímto textem nebo v části "Nové články (RSS) ".

Doufám, že se vám zde bude líbit a že tu najdete spoustu infomací a fotografií, které vás zaujmou.

Medicína - náhodné články

Plastická operace obličeje, víček, facelifting - video, animace, provedení, průběh, korekce v

plasticka_operace_obliceje_vicek_facelifting_video.jpgNa serveru perfectclinic.cz je k nahlédnutí video operace plastiky víček, faceliftingu (vyhlezení vrásek). Je popsán postup operace přímo na pacientce, na videu jsou i informace o tom, v jaké narkóze operace probíhá.

___

___

Jak se pozná rakovina z krve - onkomarkery, tumormarkery

laborator.jpgOnkomarkery (tumormarkery) pomáhají diagnostikovat rakovinu některých orgánů a tkání již v prvních stádiích. V praxi to probíhá tak, že pokud je na rakovinu podezření (tj. projeví se nějakým příznakem nebo na ni lékař usoudí z anamnézy), nechá vzít lékař pacientovi krev a dle výsledku (hodnot) těchto markerů může určit, zda se jedná skutečně o nádorové onemocnění (nebo i sekundrární metastázy např. do jater nebo plic) a nebo je příčina pacientových potíží v jinho zdroje.

___
___

 

Moderní léčba boreliózy - používaná antibiotika, příznaky nemoci, diagnostika, erythema migrans

moderni-lecba-lymske-boreliozy-2011-2012
moderni-lecba-lymske-boreliozy-2011-2012
Každoročních přibližně 3500 případů nahlášených případů lymské boreliózy (správně lymeské borreliózy) je dostatečný důvod proč se o ní dozvědět maximum informací. 20-30 % případů onemocnění přechází do dalších, hůře léčitelných stadií. Následky se mohou projevit třeba v podobě zánětů kloubů a šlach i infekcí centrálního nervového systému.

___
___

Zamyšlení - náhodné články

Zamyšlení o lásce - fyzické i duševní

zamysleni-o-lasce-fyzicke-i-dusevni

zamysleni-o-lasce-fyzicke-i-dusevni
Žít bez lásky znamená citově strádat. Slovo láska je jedno z nejvíce zneužívaných slov, protože je velmi často založeno na pouhém zájmu o sebe a nikoli na zájmu milované bytosti. Láska, která je omezená na malý okruh partnera, rodiny nebo přátel, je nefilosofická a měla by být rozšířena do univerzálního soucítění s celým lidstvem.

 

___

 

___

Osobní rozvoj a růst - co vás posune dál a čeho byste se neměli zaleknout či bát

osobni-rozvoj-a-rust-co-vas-posune-dal-a-ceho-byste-se-nemeli-zaleknout-ci-bat

osobni-rozvoj-a-rust-co-vas-posune-dal-a-ceho-byste-se-nemeli-zaleknout-ci-bat
Nebuďte v šoku a berte jako normální tyto skutečnosti: Všechno, co se děje, pomáhá vašemu růstu, i když to tak třeba hned nevypadá. Lidé i situace se mění a z našeho života mizí – to je normální. Kruté změny jsou nevyhnutelné. Kdo si nejvíc stěžuje, dosáhne nejméně. Štěstí závisí pouze na způsobu myšlení. Měnit něčí osud je vrozená schopnost. Nejlépe posloužíte sobě i jiným tak, že si dopřejete to, co potřebujete. Všichni, které potkáme po cestě, mají v našem životě význam. Jak je to myšleno? Začtěte se do textu.

___

___

Prostě se na všechno vybodnout aneb proč jsme unavení životem a co s tím dělat

 

proste-se-na-vsechno-vybodnout-aneb-vypraveni-o-lidech-unavenych-zivotem

proste-se-na-vsechno-vybodnout-aneb-vypraveni-o-lidech-unavenych-zivotem
Naše sousedka se v roce 2014 vykašlala na svoje velmi lukrativní zaměstnání, pronajala třípokojový byt mladé rodině a přestěhovala se na chalupu. Nastálo. Do důchodu jí zbývá nejmíň patnáct, dvacet let. Nikdo kolem ji nechápal a všichni si ukazovali na čelo. Takové místo! Takový byt! A ona to vymění za vesnickou chalupu s výhledem na husí rybníček! Ta snad není normální! Kolik lidí by dalo kdeco za takovou práci, jakou měla ona!

___

___

Vztahy - náhodné články

Horoskop na celý rok 2018 - ŠTÍR (láska, práce, peníze, zdraví, rodina)

horoskop-na-cely-rok-2018-stir-laska-prace-penize-zdravi-rodina

horoskop-na-cely-rok-2018-stir-laska-prace-penize-zdravi-rodina
Jupiter, planeta štěstí a rozmachu, se přesunula na podzim 2017 do vlastního znamení Štíra a zde bude rok působit. Díky Jupiteru zažijete zásadní životní změny, které povedou k jejich posunu. Zkvalitní se Vám život. Jupiter odebere veškeré situace, díky kterým byste se nemohli rozvinout. Nevhodná práce, partner nebo bydlení. Jaro očekávejte nejprve ukončení některých situací a poté začnete cítit přiliv energie Jupiteru. Zde se opakují životní posuny jako v roce 2006.

__

__

Ryba - žena - psychologické vlastnosti znamení

horoskopy-ryby_z.jpg Fronta se řadí zprava. A prosím vás, netlačte se. Možná se žena Ryba nedostane na každého, ale to není důvod k neukázněnosti. Musíte čekat, až na vás přijde řada, a doufat, že budete mít štěstí. I bez pomoci astrologie se rozšířily fámy o kouzlu ženy ve znamení Ryb. Samozřejmě má i své záporné stránky, ale na první pohled je školní láskou každého chlapce, nepatrně okořeněná zajíčkem z Playboye. Musíme také přiznat, že moderní emancipované neústupné ženy ještě zvýšily hodnotu dívek Ryb.

Rozchod s partnerem - 22 důvodů proč to nedělat - psychika, zdraví, přátelé, finance, sex

22_duvodu_proc_se_nerozchazet_s_partnerem.jpg Je celkem jednoduché říct dost, končím, mám toho po krk. Mnohem snažší, než pak opravdu zůstat sám a zpětně přemýšlet, kam se euforie z nově získané svobody vytratila.Každý vztah zažívá po pár měsících či letech krizi, s tím se zkrátka musí počítat. Zamilovanost není věčná, ale proč hned pomýšlet na rozchod??? Vždyť to není jen láska co nás spojuje. Život ve dvou dodává člověku pocit bezpečí, spokojenosti a důvěry. A nejen to - pozitiv je daleko víc. V následujících řádcích najdete ty nejpádnější argumenty, proč stojí za to zkusit se přes problémy přenést a manželství či partnerství udržet.
___

Texty - náhodné články

Nebezpečí, rizika hormonální antikoncepce - prevence, komplikace užívání, hrozí i smrt?

 

nebezpeci-rizika-hormonalni-antikoncepce-prevence-komplikace-uzivani-hrozi-i-smrt-3

nebezpeci-rizika-hormonalni-antikoncepce-prevence-komplikace-uzivani-hrozi-i-smrt-3
Nedávno proběhla v médiích diskuse o bezpečnosti hormonální antikoncepce. Vědecké studie varují, že po ní mohou i mladé zdravé ženy zemřít na mrtvici. Jaký je názor odborníků a co si myslí ženy samotné? Na skutečnost, že především pro ženy, které trpí poruchami srážlivosti krve, můžou pilulky znamenat smrtelné nebezpečí kvůli embolii, upozorňují už léta neurologové.

___

___

Jak dlouho se vaří vejce na měkko, na hniličku a na tvrdo - počet minut, rady, tipy

jak-dlouho-varit-vejce-na-mekko-na-hnilicku-a-na-tvrdo-pocet-minut-rady-tipy

jak-dlouho-varit-vejce-na-mekko-na-hnilicku-a-na-tvrdo-pocet-minut-rady-tipy
Mohlo by se zdát, že čím čerstvější vejce, tím lepší. Ale není to pravda. Nejlépe se v kuchyni pracuje s vejci staršími 5 dní. Pokud máte doma slepice a stane se vám, že tu a tam je skořápka jaksi znečištěná, otřete ji suchým hadříkem nebo smirkovým papírem, nikdy ji nemyjte. Vejce by se do dvou dnů zkazila.

___
___

Bradavice - příčina, přenos, léčba, babské rady (byliny)

bradavice-pricina-prenos-lecba-babske-rady-byliny
bradavice-pricina-prenos-lecba-babske-rady-byliny
Tyto malé nehezké puchýřky nejsou jen" kosmetickou záležitostí", ale i zdravotním rizikem. Víte proč? Bradavice jsou totiž jakési malé nezhoubné nádorky kůže, které jsou způsobeny lidským papillomavirem (HPV). Nakazit se můžete všude tam, kde je teplo a vlhko - ve společných sprchách, saunách, koupalištích či bazénech.
___
___

Alkoholik.cz
Kuřákova plíce.cz
Psychotesty online.cz
Bezplatná právní poradna.cz
Mojestarosti.cz
Rady-navody.cz
Bylinkyprovšechny.cz